11 Ağustos 2015 Salı

Çeviri Yaparak Para Kazanmak

Çeviri yaparak para kazanmak son zamanların en popüler ek iş imkanlarından biri. Öğrenciler, akademisyenler, ev hanımları, özel bir şirkette çalışanlar… Kısaca en az bir yabancı dili olup ek gelire ihtiyaç duyan herkes bu işi yapabilir.

Aşağıdaki adımları okuyarak bu ek işe nasıl başlayacağınızı öğrenebilirsiniz.


Çeviri yaparak nasıl para kazanılır?

1- En az bir, tercihen iki veya daha fazla yabancı dil öğrenin. Akıcı bir şekilde konuşamıyorsanız hemen öğrenin. Dil öğrenirken pratik yapmak oldukça önemlidir. Bildiğiniz yabancı dillerde kitaplar okuyun, filmler ve televizyon programları izleyin, müzikler dinleyin ve konuşun.
2- Anadilinizi keskinleştirin. Güzel çeviriler yapabilmeniz için ana dilinizi çok iyi kullanmanız gerekir. Çünkü insanların çoğu kendilerini en iyi ana dillerinde ifade ederler. Ana dilinizi geliştirmek için sürekli okuyun, yazın ve konuşun.

3- Eğitim alın. Eğer bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorsanız çeviri bilimi, dilbilimi, yabancı dil, karşılaştırmalı edebiyat veya kültürlerarası gibi alanlarında eğtim alabilirsiniz.

4- Pratik yapın ve deneyim kazanın. Bir kuruluşta veya tercümanlık bürosunda staj yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz.
5- Hedeflerinizi belirleyin. Ne yapmak istediğinize karar verin. Edebi kitap çevirileri mi yapmak istiyorsunuz? Büyük bir kuruluşta mütercimanlık mı yapmak istiyorsunuz? Ya da boş zamanlarınızda ek iş olarak yapıp kendi işinizin patronu mu olmak istiyorsunuz?

6- Fırsatları kovalayın. Aslında bu ne tür bir iş yapmak istediğinize bağlı olarak değişecektir. Kitap çevirisi yapmak istiyorsanız yayınevlerine başvurun. Bir kuruluş için çalışmak istiyorsanız bir tane bulun ve başvurun. Kendi işinizin patronu olmak istiyorsanız internet üzerinden birçok çeviri işine ulaşabilirsiniz.
7-/COLOR] Etkili ve profesyonel olun. Hızlı olun, iyi hizmet verin ve kaliteli çeviriler yapın. Aynı zamanda nitelikli olmadığınız konulardaki işleri kabul etmeyin. Aynı anda bir sürü iş almayın. Aldığın işlerin teslim tarihinin gecikmesi güvenirliliğinizi olumsuz etkileyecektir.



İpuçları
Sık sık konuşun ve okuyun.
İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Çince, Japonca, Korece, İtalyanca vb. bir sürü yabancı televizyon kanalı vardır. Bu kanalları bulun ve izlediklerinizi çevirmeye çalışın.

Her dilin kendine ait kültürel inceliklerinin, renklerinin ve nüanslarının olduğunu unutmayın. Örneğin eğer Fransızca çalışmalar yapıyorsanız Fransızcayla ilgili ileri araştırmalar yapın. Aynı zamanda Fransız diyalektlerini ve kültürünü araştırmayı ihmal etmeyin.



Uyarı
Bu piyasada hızlı ve güvenilir insanlara ihtiyaç vardır.



Hemen para kazanmaya başlamak ister misiniz?

Eğer ingilizce dilinde veya başka bir dilde kendinizi yeterli hissediyorsanız ve kaliteli işler çıkarıyorsanız bu yazımız sayesinde hemen para kazanmaya başlayabilirsiniz. Yazımıza hangi dillerde ve ne tür çeviriler yapabileceğinizi, deneyimlerinizi ve kısa bir özgeçmişinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.Yorum yaparken size ait bir mail adresini eklemeyi unutmayınız. İhtiyaç dahilinde sizinle iletişime geçilecek ve size çeviri işi hakkında daha detaylı bilgi verilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder