11 Ağustos 2015 Salı

Cloud Mining ile Para Kazanmak

2013 ve 2014 yılları bitcoinin değerlenmesiyle kripto para madenciliğinin altın yılları oldu diyebiliriz. Bu dönemde kripto para madenciliği yapan farmlar çok hızlı bir şekilde artı. Bunların bir çoğu artan maliyetlerini karşılayamadıkları için kapanmak zorunda kaldı. Bir kısmı ise kârlarını satarak kârlılıklarını devam ettirmeye çalıştı. İşte Bulut Madenciliği bu şekilde ortaya çıktı.
Cloud Mining dediğimiz sistemin prensibi mining yapabilmenize olanak tanıyan asic miner denilen ekipmanlarla donatılmış sunucular üzerinden yatırdığınız ücret oranında pay alarak kripto para kazanma işlemidir. Kontrat yaptığınız farmların bilgisayarları datacenter ortamında sürekli açık olduğundan sürekli mining yapmakta ve bunun sonucunda da siz oturduğunuz yerden bu farmın kârına ortak olmaktasınız.
Bu konuda internet üzerinde faaliyet gösteren bir çok şirket bulabilirsiniz. Bunların bir çoğu yurtdışını lokasyonlu olduğunu da belirtmeliyim. Bunların en çok tercih edilenlerinin başında Cointellect ve Cex.io gelmekte.
Bulut madenciliğinde kullanıcılar belirli ücretler karşılığında kontrat yaparak bir işlemci gücü kiralar ve üretilen kripto paralar doğrultusunda günlük, haftalık veya aylık olarak ödeme alırlar. Kazancın bu kadar kolay olması ise beraberinde soru işaretlerini getirmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder